23948sdkhjf

Burger King in i vegokampen med ny växtbaserad meny

Burger King har på senare varit på defensiven i Sverige. Nu lanserar kedjan nya växtbaserade alternativ och gör en tillfällig testbädd av restaurangen på Medborgarplatsen i Stockholm.

Medan konkurrerande snabbmatskedjor satsat stort på växtbaserade alternativ har utbudet hos Burger King varit begränsat. Det ska Burger King Sverige ändra på med en ny växtbaserad meny. Från och med denna vecka kommer gästerna att kunna välja mellan växtbaserade varianter av Cheeseburgare, Whopper och Royale.

Burger King lanserade en köttfri Whopper 2019, men utbudet breddas nu rejält i samarbete med leverantören The Vegetarian Butcher. Det kommer både att finnas köttfria varianter av klassikerna och helt nya varianter av växtbaserade burgare.

– Lanseringen är ett viktigt steg på vägen i att bli svenskarnas förstahandsval när det kommer till smakrika burgare – oavsett om de föredrar kött eller inte, säger Mads Billkvam, svensk landschef på Burger King, i en kommentar.

Burger King kommer också att testa ett nytt koncept på sin restaurang på Medborgarplatsen i Stockholm. Där kommer gästerna att få prova ett nytt utbud av produkter under en begränsad period för att avgöra om några av produkterna är värda att satsa bredare på i framtiden. 

Den amerikanska kedjan har på senare år varit på defensiven i Sverige och stängt flera restauranger. I  minst fem fall har lokalerna tagits över av Max.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172