23948sdkhjf

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Burger King hoppar också på vegantåget. En köttfri Whopper säljs från och med denna vecka på 59 restauranger i och runt St Louis, USA. Den växtbaserade burgaren kostar en dollar mer än den vanliga köttvarianten.

Läs också: Burger King grillar Whopper - i solen

Världens näst största hamburgerkedja har valt att samarbeta med Silicon Valley-bolaget Impossible Food som har en av världens rikaste män, Bill Gates, bland finansiärerna. 

Impossible Foods och Beyond Meats tävlar om marknaden för veganburgare. Båda företagen har växtbaserade alternativ som ”blöder” på samma sätt som kött, men med skillnaden att Impossible Food använder genmanipulation coh jästfermenetering medan Beyond Burgers ”blödning” skapas av rödbetor.

Nestlé har också gett sig in på området. En ”Incredible burger” har lanserats inom ramen för varumärket Hälsans kök. Även den växtbaserade burgaren innehåller rödbetor för att upplevas som ”blodig”. Den råa burgaren finns redan ute i butikerna.

– Under våra 50 år är detta vår mest revolutionerande nyhet, säger Maja Lundmark, nordic brand manager, Hälsans Kök.

Flera andra snabbmatskedjor har redan veganprodukter i sina sortiment. Pizza Hut säljer vegansk pizza i Storbritannien, McDonald's har en McVegan-burger på den svenska menyn och Max har redan ett flertal veganska produkter, inklusive sin veggieburgare.

Mer om: Burger King
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105