23948sdkhjf

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Burger King hoppar också på vegantåget. En köttfri Whopper säljs från och med denna vecka på 59 restauranger i och runt St Louis, USA. Den växtbaserade burgaren kostar en dollar mer än den vanliga köttvarianten.

Läs också: Ännu en Burger King-restaurang

Världens näst största hamburgerkedja har valt att samarbeta med Silicon Valley-bolaget Impossible Food som har en av världens rikaste män, Bill Gates, bland finansiärerna. 

Impossible Foods och Beyond Meats tävlar om marknaden för veganburgare. Båda företagen har växtbaserade alternativ som ”blöder” på samma sätt som kött, men med skillnaden att Impossible Food använder genmanipulation coh jästfermenetering medan Beyond Burgers ”blödning” skapas av rödbetor.

Nestlé har också gett sig in på området. En ”Incredible burger” har lanserats inom ramen för varumärket Hälsans kök. Även den växtbaserade burgaren innehåller rödbetor för att upplevas som ”blodig”. Den råa burgaren finns redan ute i butikerna.

– Under våra 50 år är detta vår mest revolutionerande nyhet, säger Maja Lundmark, nordic brand manager, Hälsans Kök.

Flera andra snabbmatskedjor har redan veganprodukter i sina sortiment. Pizza Hut säljer vegansk pizza i Storbritannien, McDonald's har en McVegan-burger på den svenska menyn och Max har redan ett flertal veganska produkter, inklusive sin veggieburgare.

Mer om: Burger King
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hit kommer Daisy's och Waynes Coffee

Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Ny restaurangdel ovanför handlarna i nyrenoverade Östermalmshallen.

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Nyhetsbrev

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Arkiv

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156