23948sdkhjf

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Burger King hoppar också på vegantåget. En köttfri Whopper säljs från och med denna vecka på 59 restauranger i och runt St Louis, USA. Den växtbaserade burgaren kostar en dollar mer än den vanliga köttvarianten.

Läs också: Burger King grillar Whopper - i solen

Världens näst största hamburgerkedja har valt att samarbeta med Silicon Valley-bolaget Impossible Food som har en av världens rikaste män, Bill Gates, bland finansiärerna. 

Impossible Foods och Beyond Meats tävlar om marknaden för veganburgare. Båda företagen har växtbaserade alternativ som ”blöder” på samma sätt som kött, men med skillnaden att Impossible Food använder genmanipulation coh jästfermenetering medan Beyond Burgers ”blödning” skapas av rödbetor.

Nestlé har också gett sig in på området. En ”Incredible burger” har lanserats inom ramen för varumärket Hälsans kök. Även den växtbaserade burgaren innehåller rödbetor för att upplevas som ”blodig”. Den råa burgaren finns redan ute i butikerna.

– Under våra 50 år är detta vår mest revolutionerande nyhet, säger Maja Lundmark, nordic brand manager, Hälsans Kök.

Flera andra snabbmatskedjor har redan veganprodukter i sina sortiment. Pizza Hut säljer vegansk pizza i Storbritannien, McDonald's har en McVegan-burger på den svenska menyn och Max har redan ett flertal veganska produkter, inklusive sin veggieburgare.

Mer om: Burger King
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.091