23948sdkhjf

Göteborgsfamiljen sänker ölpriset på sina 20 krogar

Vill med marknadsföringskampanjen få fler stora krogaktörer att följa efter.

Den 1 mars höjde Systembolaget sina priser. Samma dag sänkte krogkoncernen Göteborgsfamiljen ölpriset på sina 20 restauranger i Göteborg. Ölrabatten på tio procent gäller under hela mars och april. 

Enligt Tobias Hamberg, styrelseledamot Göteborgsfamiljen, sker lanseringen av vad krogkoncernen valt att kalla ölprisstödet som en markering mot prishöjningskarusellen. 

– Många göteborgare har det skralt i plånboken nu när priser på allt i samhället skenar och då vill vi passa på att ge lite tillbaka. 

Göteborgsfamiljen  hoppas också som en stor aktör i branschen kunna inspirera andra större företag att följa deras exempel. 

– Det kan förhoppningsvis hjälpa till att få ett slut på de skenande priserna. Vi företagare måste vara beredda att tumma på våra marginaler för att få stopp på prishöjningsspiralen, säger Tobias Hamberg.

Göteborgsfamiljen var innan namnbytet känt som Avenyfamiljen. I krogkoncernens senaste årsredovisning, för räkenskapsåret 2021, omsatte bolaget 206,9 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat på 8,1 miljoner.  Det var innan gruppen förra året öppnade Bar Shtisel, Ilse grön krog och Moreno pizza i den före detta biografen Kaparen på Stigbergstorget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.057