23948sdkhjf

Han tar över som chef för Riche och Teatergrillen

Björn Wahlund efterträder Matilda Jackson som restaurangchef på de anrika systerkrogarna i samma byggnad på Östermalm i Stockholm. 

Efter ett år som kökschef tar Björn Wahlund klivet till restaurangchef på de klassiska Stockholmskrogarna Riche och Teatergrillen.

– Jag är oerhört glad och stolt över att Matilda valt mig som sin efterträdare som restaurangchef. Det är första gången jag blir rekryterad till en tjänst som inte har med mina kockegenskaper att göra, utan Matilda och Svenska Brasserier tror på mig och mitt ledarskap. Det känns stort, ett nytt skede i min karriär och mitt liv, säger Björn Wahlund i en kommentar.

Han efterträder alltså Matilda Jackson som numera driver Riche Fenix, den nya systerkrogen till Riche som i september öppnade på Götgatsbacken på Södermalm.

Björn Wahlund började i branschen som 16-åring, som så många andra i diskrummet på en restaurang, och har sedan dess skaffat sig bred och gedigen erfarenhet från en rad olika restauranger, inklusive Gondolen, Landet, Djuret och Moderna Museet. 

30 år senare är hans mål som nybliven restaurangchef på Riche och Teatergrillen att coacha, utbilda, peppa och inspirera personalen och samtidigt utbilda nästa generations restaurangarbetare. 

– Vi ska vara det självklara krogvalet och då krävs ett utomordentligt värdskap, fläckfri service och fantastisk mat lagad från grunden med kärlek. Självklart behöver våra lokaler också vara fortsatt levande och spännande, fyllda med konst, klubbar, event och bra musik.

Restaurang Riche ligger på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Restaurangen fick sitt namn redan 1893 då fastigheten uppfördes. Arvet från Tore Wretman är fortfarande levande på brasseriet som blivit känt som en social mötesplats. 

Teatergrillen ligger i samma hus som Riche. Teatergrillen öppnade 1945 och har i dag en av de äldst bevarade restauranginteriörerna i Stockholm, skapad år 1968 av scenografen Yngve Gamlin på uppdrag av Tore Wretman.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125