23948sdkhjf

Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella

Kockduon bakom finkrogen Etoile är nu mitt i en snabb expansion av pizzakedjan Stella Pizza.

Jonas Lagerström och Danny Falkeman träffades i ett restaurangkök i Norges huvudstad Oslo. Tillsammans har de etablerat restaurangen Etoile i Stockholm, som i februari 2020 fick sin första stjärna i Guide Michelin. Som kontrast till finkrogen i Vasastan har kockduon också startat en pizzakedja.

Det är drygt ett år sedan, i januari 2022, som Jonas Lagerström och Danny Falkeman öppnade den första pizzerian, Stella Pizza i Sundbyberg. 

Sedan dess har öppningarna fortsatt i Stockholmsområdet och dessutom accelererat efter årsskiftet. 

I början av året öppnade pizzakedjans största enhet hittills i Nacka Strand. Den sjunde restaurangen öppnade för en dryg vecka sedan i Mall of Scandinavias ny mathall S2 – eller Stjärntorget 2. 

En pizzeria på Södermalm står på tur i en nära framtid och i höst anländer kedjan till det nya området Umami Park i Stockholmsförorten Hallonbergen.

Pizzakedjan är också en av aktörerna som nu i mars tar plats i de svarta containrar som satts upp i Roslags-Näsby i Täby kommun. Planen är att skapa en foodcourt genom att låta företag hyra en container med kök och fokusera på take away-mat, skriver Mitt i.

Stella konkurrerar med sin premiumpizza både med den lokala pizzerian och finare restauranger. Pizzorna kan antingen ätas på plats i restaurangen eller beställas online för hemlevererans.

– Vi vill omdefiniera tisdagspizzan du köper på vägen hem från jobbet. Alla ska känna sig välkomna, det ska inte kosta skjortan och det ska inte ta mer än en kvart. Precis som den lokala pizzerian, men med en ny standard för råvaror och hantverk, säger Stellas grundare och vd Jonas Lagerström i ett pressmeddelande från systemleverantören Caspeco.

Jonas Lagerström har meriter från Svenska kocklandslaget och har tävlat i både Årets kock och Bocuse D’Or. Dessutom har han en vinst från Kockarnas kamp 2020. Även kompanjonen Danny Falkeman har medverkat i Årets kock.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094