23948sdkhjf

Domino's mot likvidation i pizzans hemland – men vill expandera i Sverige

I Sverige har den amerikanska snabbmatsjätten 14 restauranger fördelade på fem städer och planer på att expandera till andra delar av Sverige.

Domino's Pizza hade storstilade planer i pizzans hemland. Men italienarna ratade de tjockare amerikanska pizzorna. Nu har Domino's franchisepartner gått i likvidation, skriver Bloomberg. 

Världens största pizzakedja lyckades aldrig få ordentligt fotfäste i Italien. Sju år efter lanseringen 2015 lämnade Domino's Pizza landet förra året, då de sista 13 av tidigare 29 restauranger  stängdes.

I efterdyningarna av fiaskot öppnade en Milano-baserad domare i förra veckan en likvideringsprocess för Domino's italienska franchisepartner ePizza. Domstolen i Milano har satt datumet för förhandling om ePizzas likvidation till den 21 juni.

I maj 2022 hade ePizza en skuld på 19,3 miljoner euro, enligt det utkast till omstruktureringsplan som Bloomberg tagit del av.

Den amerikanska snabbmatsjätten, som har runt 19 000 pizzabutiker runt om i världen, anlände till Italien med stora och ambitiösa planer. 880 butiker skulle öppnas, men den lokala konkurrensen visade sig bli för svår och pandemin förvärrade sitautionen ytterligare.

Domino's svenska verksamhet drivs av PPS Food AB som stadigt ökat omsättningen sedan starten 2016. Restaurangerna är koncentrerade till södra och västra delen av landet. Totalt finns 14 enheter utspridda i Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad och Göteborg. 

Pizzakedjan har uttalade expansionsplaner i Sverige och har bland annat visat intresse för att etablera sig i Skellefteå. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078