23948sdkhjf

Tre nya Ribs 'n' Burgers by Texas Longhorn på ett bräde

Mer strömlinjeformat och billigare priser. Nya konceptet Ribs ‘n’ Burgers by Texas Longhorn har öppnat i Ljungby och Värnamo och kommer i juni till Karlshamn.

Texas Longhorn expanderar inte bara under eget namn. I södra Sverige har en ny medlem i familjen gjort entré, lillasyster Ribs 'n' Burgers.

– Det är ett Texas Longhorn fast anpassat för mindre städer,  berättar franchisetagaren Magnus Carlsson för Värnamo Nyheter.

Den snart 30-åriga steakhouse-kedjan Texas Longhorn har på senare år gått ordentligt på offensiven med ett uttalat mål om att fördubbla antalet restauranger på tre år. I satsningen ingår nu även Ribs ‘n’ Burgers by Texas Longhorn.

Den första Ribs 'n' Burgers-restaurangen öppnade i Ljungby i början av mars och lagom till påsk slog franchisetagaren Magnus Carlsson upp dörrarna i Värnamo i de lokaler som Shady Burgers nyligen lämnade.

Shady Burgers i Värnamo ägdes av Fabian Askari och Toba Ogus. De ligger även bakom Ribs 'n' Burgers-konceptet via ett samarbete med Texas Longhorn.

– Vi tror att man behöver en bredare meny för att attrahera den breda massan helt enkelt. Shady har fantastiska hamburgare, men det är kanske lite för smalt för en stad som Värnamo. Med ett varumärke som Texas, som har över 30 enheter i Sverige, tror vi att vi kommer få bättre gehör, säger Fabian Askari till Värnamo Nyheter.

Det är också klart att Ribs 'n' Burgers by Texas Longhorn ska öppna i Karlshamn, Blekinge, i juni.

– Med den prisutvecklingen som har skett på kött och andra matvaror så har folk inte samma möjlighet att lägga 400 kronor på en stek. Man kommer fortfarande känna igen sig, det är samma Texas-miljö, men menyerna är lite mer strömlinjeformade och priset lägre, förklarar Fabian Askari för Sydöstran.

Enligt Fabian Askari är ytterligare två öppningar på gång, men han vill inte avslöja var.

Moderskeppet Texas Longhorn har 34 restauranger från Malmö i söder till Östersund i norr. Det senaste tillskottet öppnade i Kalmar i början av året.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094