23948sdkhjf

Ny kökschef och nytt matkoncept när Eden öppnar för sommaren

Förra sommarens succé i 1800-talsvillan följs upp med en ännu större satsning på Stockholms nya mat-, nöjes- och kulturdestination.

Förra sommaren fick Stockholm en ny kulturdestination i Eden. 200 000 besökare sökte sig till 1800-talsvillan längst ut på Smedsudden på Kungsholmen för att äta, lyssna på livemusik och dansa. 

I sommar återvänder Eden större och ännu ambitiösare, meddelar grundarna Jakob Grandin och Viktor Nyman i ett pressmeddelande.

Restaurang Eden förstärks av nya kökschefen Pär Stenberg, med meriter från internationella kök med Michelinstjärnor som Ron Gastrobar i Holland och omtalade restauranger i både Stockholm och Göteborg. 

Prisbelönta krögaren Sally Voltaire fortsätter som kreativ chef för mat och dryck på Eden med fokus på hälsosam mat och hållbara råvaror.

Matgästerna kan förvänta sig en meny som domineras av medelhavssmaker och består främst av säsongsbaserade råvaror från Mälaren med omnejd. Det läggs också ett stort fokus på cocktails, med samma inspirationskälla som för restaurangen; mötet mellan Norden och Medelhavet.

Edens restaurang och cocktailbar öppnar den 3 maj. Sommarpremiären för hela Eden som nöjes-, mat- och kulturdestination sker den 31 maj.

– Det känns helt magiskt att efter ett smått turbulent uppstartsår verkligen få arbeta ut vår vision – med Eden som ett nav mellan rekreation, kultur och smaker bara ett stenkast från stadens puls. Vi ser fram emot att se Stockholm vakna med morgonyoga, fortsatt med bastubad, magiska varma luncher, eftermiddagsjazz i dungen för att sedan avsluta kvällen dansandes under stjärnorna, säger Jakob Grandin.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078