23948sdkhjf

Uppmärksammad chilensk restaurang tar nästa kliv

Mucho Gusto är en av restaurangerna som tar plats i Kronprinsens restaurangtorg. 

I maj 2021, mitt under pandemin, öppnade Angelina Planell den restaurang som hon själv saknat, ett ställe som serverar mat med smaker från Sydamerika. 

Den unga chilenska restaurangen Mucho Gusto har redan hunnit nomineras till Malmö Gastronomy Award och nu tar Angelina Planell nästa steg. Ett avtal har tecknats med fastighetsbolaget Heimstaden som innebär att Mucho Gusto kommer att ta plats på restaurangtorget i det upprustade stadsdelscentrumet Kronprinsen.

– Kronprinsens läge är svårslaget och stadsdelcentrat, som är mitt uppe i en förändringsresa, har potentialen att bli en ny knutpunkt för umgänge i Malmö och det kommer Mucho Gusto, med sin chilenska matkultur, att bidra till, säger Angelina Planell i ett pressmeddelande från Heimstaden.

Den chilenska restaurangens meny består av några fasta rätter tillsammans med dagens. Det serveras både snabbmatsklassiker och mer traditionell husmanskost, med vissa inslag även från andra delar av Sydamerika.

Förutom Mucho Gusto är även Jou San, Möllers och Burittos & Freinds klara för det nya restaurangtorget som invigs till hösten. 

– Mucho Gusto blir en spännande krydda till vårt restaurangkoncept som vi hoppas och tror kan bli Malmöbornas nya mötesplats för lunch, after work och middag, säger Thomas Persson, head of commercial, Heimstaden.

Kronprinsen ligger i kvarteret mellan Regementsgatan och Mariedalsvägen i Malmö. Restaurangerna ska ligga runt en öppen köksmiljö med plats även för sociala ytor.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109