23948sdkhjf

Stureplansgruppen ska ge liv åt Dicksonska Palatset

Efter sommaren 2024 ska palatset i Göteborg vara redo att ta emot besökare till restaurang, barer och ytorna för event och möten.

Nu är det klart vilka som ska driva verksamheten i Dicksonska Palatset intill Avenyn i Göteborg när dörrarna öppnas upp för besökare nästa år. Fastighetsbolaget Higab har skrivit avtal med Stureplansgruppen som ska driva restaurang-, fest- och eventverksamhet i det nyrenoverade palatset.

– Det är en etablerad aktör som både har erfarenhet av att bedriva verksamhet i liknande hus och har spännande visioner för utvecklingen, säger Anette Persson, affärsutvecklare på Higab.

Upprustningen av Dicksonska Palatset inleddes 2022. Nästa vår ska allt vara färdigt och efter sommaren 2024 ska palatset stå redo för besökare.

– Dicksonska Palatset har många likheter med Berns Salonger och Gamla Riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen.

På entrévåningen blir det förutom restaurang också två barer i det återskapade orangeriet och det som från början var familjen Dicksons bibliotek. På paradvåningen på plan två blir det plats för större möten, event och säsongsbundna erbjudanden som julbord. I källarvåningen öppnar även en vinbar och ett lite mer udda inslag i form av en schackklubb.

Även innergården och trädgården ses över för att ge möjlighet till uteservering.

Historien kommer att vara närvarande på flera sätt berättar Vimal Kovac.

– Vi tror att det finns ett stort intresse hos göteborgarna och andra som besöker staden för Dicksonska Palatsets historia. Vi kommer därför genomföra visningar och även på andra sätt låta historien finnas närvarande. Vi vill behålla känslan i huset men samtidigt sänka trösklarna så att palatset blir en självklar destination.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094