23948sdkhjf

Tar sin grillsuccé till större lokaler – ”blir en skön grej”

Mugwort BBQ Schack siktar på att bli Sveriges bästa BBQ-restaurang. Flyttar till Slakthusområdet som ska bli ”en plats för experimentlusta och kreativitet med rötterna i Göteborgs mathistoria”.

Gråbos stora grillsuccé Mugwort BBQ Shack flyttar till ny och större lokal i Slakthusområdet i Gamlestaden, Göteborg. Planen är att nyöppna i mars 2024.

”Gamlestaden är en håla som kokar just nu och vi känner att det är rätt väg för oss att gå. Vi tar med en stor del av Gråbo till Gamlestaden och vi tror att det blir en skön grej”, skriver grillrestaurangen på sin hemsida.

Mugwort betyder Gråbo på engelska och startade först som en rolig grej hemma på Johan Kullbergs altan. 2017 öppnade han tillsammans med delägaren och frun Sanna Kullberg en restaurang i en industrilokal utmed väg 190. Sedan dess har grillteamet vunnit både SM-medaljer och fått guldmedalj med titeln Europamästare för bästa BBQ-sås. Nu siktar man på titeln Sveriges bästa BBQ-restaurang.

– Vi kommer ta med oss den ruffiga känslan från Gråbo med containrar och smokers, samtidigt som vi utökar vår verksamhet med en lokal som anpassas särskilt efter oss. I Slakthuset kommer vi nå ännu fler grillälskare och förhoppningsvis bidra till att sätta området på kartan, säger Johan Kullberg på Mugwort BBQ Shack, i ett pressmeddelande från fastighetsbolaget Higab.

Higab arbetar för fullt med att utveckla det gamla slakthusområdet i Gamlestan och kontaktade Mugwort BBQ Shack när det stod klart att de skulle lämna sin nuvarande lokal i Gråbo.

– Deras koncept känns som gjort för Slakthuset. Vår målsättning är att området ska bli en plats för experimentlusta och kreativitet med rötterna i Göteborgs mathistoria, säger Annika Janson, affärsutvecklare på Higab.

I området finns redan verksamheter inom mat och dryck som Cityysteriet, Wine Mechanics, Spike Brewery, Kafferäven, Babemba och La Fonda Mexicana. 

– Vi ser fram emot att kunna samarbeta med våra framtida grannar i Slakthuset och tillsammans skapa en plats som vill utmana och som du inte kan hitta någon annanstans i Göteborg, säger Sanna Kullberg.

Mugworth BBQ Shack flyttar från Gråbo i september och planerar att öppna i Slakthuset i mars 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094