23948sdkhjf

Hon tar över som vd på Compass Group

Tina Hellstadius blir ny vd för Compass Group Sverige.

Compass Group, som ägnar sig åt måltidsservice och supporttjänster, utser Tina Hellstadius till ny vd. Tina Hellstadius, som är utbildad ingenjör från KTH och har studerat ledarskap på Handelshögskolan, kommer att tillträda på sin nya post den 14 augusti. Hon kommer närmast från rollen som vd för Lassila & Tikanoja och har även en bakgrund på bland annat Telia, LRF och Scania.

– Jag ser med glädje fram emot att få bli en del av Compass Group efter sommaren. Det är ett spännande företag med stor bredd och kompetens som verkar i många olika sektorer i samhället vilket tilltalar mig. Jag tror på ett öppet och transparent företagsklimat som bidrar till att medarbetarna vågar tänka nytt, då finns möjlighet att utveckla såväl individer som kundens affär, säger Tina Hellstadius.

Hon tar över efter Zanne Burø som agerat interim vd för Compass Group Sverige. Företaget har cirka 2 700 anställda och omsätter årligen 3 miljarder kronor.

– Vi är övertygade om att Tina Hellstadius kommer att bli en stor tillgång för Compass Group i Sverige. Hon har förutom en gedigen erfarenhet också en modern syn på ledarskap och att leda i förändring vilket också är viktigt för att ta nästa steg i att stärka vår position på den svenska marknaden, säger Zanne Burø.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079