23948sdkhjf

Här har Det Arroganta Svinet flyttat in

Från asfaltsläggare till restaurangägare – nu har Tommy Granström gjort succéartad debut i Kista med sin egengrillade brisket.

Tommy Granströms brisket lockade långväga gäster till bilverkstaden i industriområdet i Jordbro där den omtalade bbq-restaurangen startade för tre år sedan. Under veckoslutet smygöppnade Det Arroganta Svinet i en lokal vid Kistagången med samma ruffiga stil som i Jordbro. Och restaurangen blev genast fullsatt.

– Jag har stora förväntningar på Kista. Etableringen innebär helt nya möjligheter för mig. Kan vi locka folk till en udda adress i Jordbro, vad kan vi då inte åstadkomma i Kista, säger Granström i ett Facebookinlägg.

Tommy Granström hade ingen kockutbildning i ryggen när han började varmröka oxbringa i sann Texas bbq-anda, först hemma i huset i Haninge och sedan i den gamla bilverkstaden i Jordbro. Nu har han lämnat jobbet som asfaltsläggare bakom sig och satsar helhjärtat på rökeriet.

Under veckoslutet smygöppnade restaurangen i Kista i två dagar. Menyn bestod uteslutande av Det Arroganta Svinets storsäljare, Texas Trinity. Det är en bricka bestående av oxbringa, ribs och hemgjord jalapeño- och cheddarkorv. Det serveras med typiskt amerikanska sidorätter som creamed corn, bönor, potatissallad, picklad rödlök, saltgurka och vitt bröd. Brickan är anpassad för två hungriga personer.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078