23948sdkhjf

Ny krog ersätter första Dubbel Dubbel-restaurangen

Dubbel Dubbel-expansionen kom av sig och nu stängs dumplingskedjans originalrestaurang i Göteborg. Ägarna vill ge plats för annat.

Den göteborgska dumplingskedjan Dubbel Dubbel hade stora expansionsplaner. Efter att pandemin ställt till det tog ägarna för två år sedan ny sats med sitt chinese sharing-koncept. Det uttalade målet var att växa till 30 restauranger. Det är fortfarande långt till det målet, även om kedjan sedan dess öppnat restauranger även i Stockholm, Lund och Malmö.

Nu har sju restauranger blivit sex. Originalrestaurangen på Kastellgatan i Göteborg har nyligen stängts. Göteborgs-Posten rapporterar att det på dörren till restaurangen, som öppnade 2011, nu sitter en liten lapp med texten: Det har blivit dags för oss att hitta på något annat i denna lokal nu. Här öppnar vi tillsammans med restaurang Folk en helt ny restaurang efter sommaren.

– Vi var många i Dubbel Dubbel- och Folk-ledningen som kände oss rastlösa. Vi ville göra något nytt, säger delägaren Lars ”Blenda-Lars” Olsson till tidningen.

Spåren efter Dubbel Dubbel ska sopas bort, men vad som kommer efteråt vill han inte avslöja, mer än att konceptet kommer inkludera både restaurang och bar. Lokalen ska nu helrenoveras och köket byggas ut.

– Kina är borta. Exakt vad som kommer finnas på menyn är hemligt, men det kommer vara prisvärt. Inte plankstek för 179 spänn liksom.

Den nya krogen öppnar preliminärt i mitten av oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078