23948sdkhjf

Myllymäki ska rädda skuldsatta Taverna Brillo

Räddningsplanen fick godkänt i tingsrätten och rekonstruktionen för Stockholmskrogen får fortsatta fram till den 23 augusti.

Taverna Brillo vid Stureplan i Stockholm har skatteskulder på drygt 14 miljoner. En lista på åtgärder har tagits fram för att rädda krogen. Bland annat ska stjärnkocken Tommy Myllymäki hjälpa till med restaurangens nya koncept, skriver Expressen

Taverna Brillo ingår i restauranggruppen Svenska Brasserier med Sturehof AB som moderbolag. I gruppen ingår även bland annat Riche, Teatergrillen, Ulriksdals värdshus, Luzette och numera även Gondolen.

Bolaget ansökte om rekonstruktion i maj. I förra veckan gav Stockholms tingsrätt grönt ljus för fortsatt företagsrekonstruktion. Ett nej hade lett till konkurs, men krisplanen som presenterades fick godkänt trots att Skatteverkets ombud ville avstyrka.

Skulden till Skatteverket har efter flera anstånd skjutit i höjden och ligger i dag på 14,3 miljoner kronor.

Taverna Brillos vd Niklas Johansson, som även är vd för moderbolaget Sturehof AB, gav i tingsrätten en betydligt positivare bild av framtiden i sin presentation av strategin för krogens överlevnad. Ett nedbantat Taverna Brillo med ny profil ska få upp lönsamheten.

Expressen har tagit del av punkterna i räddningsplanen som har genomförts eller ska genomföras:

  • Nytt team ska leda verksamheten.
  • Återgång i höst till restaurangkonceptet med svensk-italienskt brasserie.
  • Stjärnkocken Tommy Myllymäki, vars lyxkrog Aira ingår i Svenska Brasserier, plockas in för att hjälpa till med restaurangens nya koncept. Han var även engagerad när Taverna Brillo drogs i gång 2012.
  • Moderbolaget Sturehof AB ska backa upp med pengar.
  • Krympa storleken på krogens kvadratmeteryta efter förhandlingar med fastighetsägaren Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv. Pensionsbolaget har dock tidigare ställt sig kallsinnig till restaurangens rekonstruktion.
  • Begränsa öppettiderna och hålla stängt på söndagar och måndagar.
  • Bort med den olönsamma frukostserveringen och glassbaren.
  • Ost och chark och fiskrenseriet är också ett minne blott.
  • Ingen hemleverans av mat längre.
  • Stängt under en del av sommaren.
  • Bantad personalstyrka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344