23948sdkhjf

Ny Michelin-stjärna för Aira och Signum

Thomas Sjögrens Signum i Mölnlycke tilldelas sin första stjärna och Tommy Myllymäkis Aira i Stockholm sin andra.

Den 20 mars 2020 invigde stjärnkocken Tommy Myllymäki sin nya krog Aira på Djurgården i Stockholm. Redan under det första året fick lyxkrogen sin första stjärna. Nu drygt tre år efter invigningen tilldelas lyxkrogen en andra stjärna. Det skedde under årets nordiska Michelin-ceremoni som genomfördes i Åbo på måndagskvällen.

– Hela teamet på Aira är otroligt upprymda och glada över våra två stjärnor! Det har verkligen varit en laginsats och väldigt mycket hårt arbete för att bli erkända som en av de ledande gastronomiska destinationerna i Stockholm, säger Tommy Myllymäki och Pi Le, kockar och delägare på Aira, i ett uttalande. 

Med den eftertraktade andra stjärnan i hamn stakar nu Aira-teamet ut nya mål.

– Vi ser fram emot att fortsätta den här resan mot ytterligare gastronomisk excellens. Det finns ju faktiskt en till stjärna att sikta mot!

Aira beskrivs av Michelin som en kulinarisk fyrbåk i den stockholmska innerskärgården som serverar rätter med minnesvärda kombinationer och utsökta ingredienser.

Samtidigt som Aira tilldelas sin andra stjärna så fick restaurang Signum i Mölnlycke sin första.

Thomas Sjögren, Årets kock 2105, klev för ett år sedan in på Hällsnäs Hotell & Restaurang längst ute på Långenäs udde med ett nytt matkoncept. Krögaren levererar enligt Michelin rätter fulla av djup och raffinemang med fisk och skaldjur som den röda tråden. 

”Det är en fantastisk hyllning till vår filosofi, vision och det hårda arbete som hela vårt team lägger på restaurangen”, står det i ett inlägg på restaurangens Facebook.

Totalt är det nu 15 svenska krogar som rekommenderas av Guide Michelin.

Sju nordiska restauranger belönades under cereomonin med en grön stjärna, Green Star, för sitt engagemang för hållbarhet, inklusive restaurang Jord i Linköping.

Prisgalan i Åbo sammanfaller med presentationen av 2023 års Opinionated About Dining, OAD, som baseras på en omröstning bland registrerade användare. På Europalistan återfinns två av Nordens fyra trestjärniga restauranger i toppen. Danska Alchemist placerar sig som etta följd av Frantzén, fortfarande Sveriges enda trestjärniga restaurang.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078