23948sdkhjf

Candy Crush-utvecklare bakom Sveriges första robotcafé

På Bonbot är det en robotarm som gör i ordning glassbeställningen. 

På Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan i Stockholm kan kunderna från och med den 5 juli se hur en robotarm ta hand om glassbeställningarna.

Bakom Bonbot, som marknadsförs som Sveriges första robotcafé, står Thomas Hartwig, en av de tre grundarna av spelföretaget King som är känt för det populära pusselspelet Candy Crush. Till den nya satsningen har han tagit med sig de tidigare King-medarbetarna Levina Persson, Driss Louriagli och Jonas Olofsson.

– Livliga Västermalmsgallerian är en perfekt plats för oss att förverkliga vår vision och forma framtidens cafékultur. Genom att kombinera vår passion för mjukglass med den senaste tekniken kan vi erbjuda en unik och personlig caféupplevelse. Vi är fast beslutna att inspirera och överraska våra gäster med innovativa smaker och en upplevelse som skapar minnesvärda stunder, säger Levina Persson.

På menyn finns mjukglass på ekologiska råvaror framtagen ihop med Hans som Berg som vunnit glass-SM. Gästerna väljer ut vad de vill ha i Bonbots app och får sedan se en robotarm göra i ordning beställningen enligt de önskemål som framförts för smaker och tillbehör.

Bonbot tog förra året in 20 miljoner kronor i kapital och har siktet inställt på att bli en global glasskedja – med hjälp av robotar. Glassroboten introducerades förra sommaren upp på Tekniska Muséet i en mobil enhet som är öppen även i sommar. Bonbot har också ett café på Sturegatan i Stockholm. 

Den tredje enheten är den första på en handelsplats. Robotarmen kan skådas i Västermalmsgallerian fram tills dess att säsongen tar slut i höst.

– Vi är alltid angelägna om att skapa nya upplevelser i Västermalmsgallerian, gärna med hjälp av den senaste teknologin. Bonbot är ett banbrytande och kul koncept som vi tror kommer fascinera våra besökare. Vi bjuder in alla nyfikna själar i sommar för en annorlunda glassupplevelse med smak av framtiden, säger Tobias Edberg, centrumchef för Västermalmsgallerian.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093