23948sdkhjf

Öppningsdags för Seafood Gastro – stjärnkockens mest exklusiva krog hittills

Mathias Dahlgren går från vegetariskt till sjönära när han öppnar nytt igen på Grand Hôtel i Stockholm.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren stängde Matsalen och Matbordet på Grand Hôtel i Stockholm i december 2016. I stället öppnades han den vegetariska lyxkrogen Rutabaga. Nu är det tid för förnyelse igen. På fredag, den 11 augusti, öppnar Seafood Gastro i Rutabagas tidigare lokaler.

Den nya restaurangen blir enligt ett pressmeddelande från Grand Hôtel en gastronomisk upptäcksresa för såväl gästerna som Mathias Dahlgren och hans team. Avsmakningsmenyn består av akvatiska råvaror som lever i, vid eller på vattnet.

– Jag kallar det ”seafood i en vidare mening”. Vi kommer inte bara servera kända fiskar och skaldjur utan även anka och annan sjöfågel, alger, strandnära växter, udda fiskar och skaldjur – om de smakar gott. Seafood Gastro blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin skapat, säger Mathias Dahlgren.

Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel, tvekar inte att beskriva Seafood Gastro som en ny milstolpe på den nordiska restaurangscenen. 

– Grand Hôtel som gastronomisk destination erbjuder även tillgång till en av norra Europas mest omfångsrika vinkällare och det är med stolthet som jag välkomnar både gamla och nya gäster att ta del av vår helhet och seafood på ett helt nytt sätt.

Den nyrenoverade lokalen kommer förutom Seafood Gastro även inhysa Private Dining by Mathias Dahlgren, som består av två chambre séparée med möjlighet till skräddarsydda exklusiva måltider för sällskap upp till 22 personer.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079