23948sdkhjf

Här öppnar nytt afghanskt restaurangkoncept

Ett nytt afghanskt koncept ska konkurrera om matgästerna i Stockholm. Restaurangen Shamali öppnar i höst i Skärholmen.

Den nya restaurangen i Skärholmen Centrum tar plats intill German Döner Kebab och får en yta på totalt 258 kvadratmeter med entré från Skärholmstorget.

Shamali är ett afghanskt restaurangkoncept med smakrika rätter från det afghanska och indiska köket. Lokalen ska ge plats för 105 gäster med såväl traditionell afghani som ett allmänt gästområde plus ett VIP-rum.

I en jobbannons, där företaget söker fem kockar med erfarenhet från det afghanska och även pakistanska/indiska köket, framgår att restaurangen ska öppna senast den 1 november. ”Lokalen är under ombyggnation och det är mycket möjligt att jag öppnar tidigare om allt går enligt planering”, står det i samma annons.

Fastighetsägaren Grosvenor har även hyrt ut en lokal till Godisparadiset med entré från torget. 

– Shamalis och Godisparadisets satsning i Skärholmen Centrum är en viktig del av arbetet för att stärka rollen som södra Stockholms stadskärna. Det gör utbudet än mer attraktivt för boende och besökare under större delar av dygnet och gör att vi skapar ett mer levande torg även under tider då torghandeln inte är öppen, säger Eva Enochsson, ansvarig hos Grosvenor, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079