23948sdkhjf

Restaurang Nook i konkurs efter nysatsningen

Företaget CCAJ Restaurang AB som driver Nook på Rosenlundsgatan i Stockholm har begärts i konkurs. Sista serveringen med nuvarande ägarna sker den 16 september.

I augusti ifjol lämnade kvarterskrogen sin lokal på Åsögatan för att flytta till Stockholmsverken, som också ligger på Södermalm. 

I samband med det gjorde bolaget tillsammans med restaurangens hyresvärd en större renovering där hyresvärden investerade cirka 40 miljoner kronor medan en delägare gick in med lån på cirka 15 miljoner för inventarier. Ytterligare ett lån från en annan delägare har givits på en miljon för att ge andrum med att hitta lösningar på likviditetsproblem. Det har däremot misslyckats, står det i konkursansökan.

Enligt konkursförvaltare Stefan Skeppstedt kommer man att försöka driva vidare restaurangen i minst en månad till i hopp om att en spekulant ska dyka upp.

– Det är alltid svårare att sälja en stängd restaurang. Det finns en förhoppning om att någon ska hugga på det.

Ägarna Gustaf Larsson och Alexander Bäckman har adresserat konkursen på restuarangens Facebooksida. 

”Ja, det är dessvärre sant. Vi har hamnat i ett läge där vi inte längre har möjlighet att driva restaurangen vidare. Orsakerna är flera, men givetvis handlar det i slutändan om pengar”, skriver de och tackar för den nästan tioåriga resan. 

”Trots att vi gjort allt som står i vår makt för att få rätsida på vårt likviditetsproblem lyckades vi inte ro iland en lösning. Tyvärr. Det gör att vi idag inte har förutsättningar att fortsätta servera vår mat till alla er underbara gäster. Därför har vi beslutat att stänga restaurangen. Vår sista servering blir 16/9-23”, skriver de vidare.

Än så länge har ingen spekulant visat sig, men enligt Skeppstedt finns det fina förutsättningar.

– De dagar vi har haft öppet har det varit väldigt bra dagskassor. Det är väl mitt intryck. Men uppenbarligen inte det kassaflöde som behövts för att täcka den löpande driften.

De stora investeringar som gjorts i verksamheten riskerar nu att försvinna för en betydligt mindre peng, särskilt om det blir läge för auktioner.

– Min medarbetare har varit där hela veckan. Det är en fin anläggning, med ett mycket stort lager av exklusiva viner och ett microbryggeri. Det har gjorts enorma investeringar, men det blir inte alls de summorna när allt säljs var för sig. Mycket är ju specialbyggt. Men om någon är intresserad och lyckas komma överens med hyresvärden kan man komma över en verksamhet för ingenting jämfört med vad som är investerat.

Inom restaurangens lokaler har man haft flera olika koncept och en meny inspirerad av asiatisk street food och det klassiska franska köket.

Företaget omsatte 2021 cirka 9,4 miljoner kronor och har cirka 30 anställda på sin lönelista.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078