23948sdkhjf

Texas Longhorn byter vd efter tre decennier – systersonen tar över

Kontinuiteten på Texas Longhorn Group bibehålls när Tommy Wright tar över vd-posten efter grundaren Philip Huntzinger.

Familjeföretaget Texas Longhorn har haft samma vd i 29 år. I dag, den 28 augusti, lännar Philip Huntzinger sin vd-roll och efterträds av systersonen Tommy Wright. Huntzinger stannar i företaget som styrelseordförande och majoritetsägare, framgår det av ett pressmeddelande. 

Den första Texas Longhorn-restaurangen öppnade 1994 på St Paulsgatan i Stockholm. Philip Huntzinger hade hemlängtan och ville skapa en barbecue-restaurang som påminde honom om hemstaden San Antonio i Texas. Huntzinger har sedan etablerat Texas Longhorn som ett av Sveriges mer kända restaurang- och matvarumärken. 

Systersonen Tommy Wright ska nu föra Texas Longhorn Group in i framtiden. Han har redan varit aktiv i bolaget i 17 år och är väl införstådd med vilka möjligheter och utmaningar som bolaget står inför.

– Texas Longhorns framtid är ljus och vi har inte sett bolagets fulla potential på långa vägar. Blickar vi framåt, kommer mitt primära fokus vara att utvärdera finansiella och operativa resultat inom gruppen, utveckla nuvarande och skapa nya partnerskap samt hjälpa till att vägleda Texas Longhorns varumärke och koncept in i framtiden, säger Tommy Wright i en kommentar.

Philip Huntzinger känner sig trygg med att valet av ny vd.

– Texas Longhorn är ett familjeföretag, därför känns det tryggt att överlämna vd-posten till min systerson Tommy Wright som har bred erfarenhet från branschen och har en mycket framgångsrik meritlista inom företaget. Jag är övertygad om att Tommy, med sin djupa förståelse för vårt företags DNA och vår kultur, kommer att göra ett enastående jobb som vd för Texas Longhorn Group och leda företaget mot nya höjder.

Tommy Wright har under sin tid på Texas Longhorn sett familjeföretaget växa från 9 till 34 restauranger. Förra året meddelade franchisekedjan att ambitionen är att dubbla antalet restauranger inom en treårsperiod.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14