23948sdkhjf

Caspeco byter vd och satsar på nordisk expansion

Mats Ferm blir vd för Caspeco, vars mjukvaruplattform används av 2 000 krögare.

Det Uppsala-baserade mjukvaruföretaget Caspeco byter vd. Efter tio år på posten lämnar Krister Fingal över till Mats Ferm. 

– Det blir kul att komma in i ett skede där det är fokus på ytterligare expansion och tillväxt. Min bakgrund från växande SaaS-bolag och mitt intresse för produktutveckling och internationalisering gör att detta känns helt optimalt, kommenterar Mats Ferm som tillträder den 1 september 2023.

Uppsala-bolaget grundades 2006 och växte fram till i år utan externt kapital. Riskkapitalbolaget gick i våras in som storägare och äger nu 55 procent av mjukvaruföretaget, vars helhetslösning i dag används av cirka 2 000 krögare runtom i Sverige. På kundlista finns flera kända restaurangkedjor som Jureskogs, Bröd & Salt, Pizza Hut, Urban Deli och Pinchos.

Bolaget omsätter i dag mer än 100 miljoner kronor och har 150 medarbetare. 

Med Monterro som partner ska Caspeco öka takten i produktutvecklingen och expandera bolaget till fler nordiska länder.

– Vi har en fantastisk resa framför oss och därför är jag övertygad om att bytet av vd som vi nu gör kommer i helt rätt läge. Caspeco är redo att ta nästa steg ut i världen och Mats är rätt person att leda det, säger Per Söderqvist, grundare av Caspeco.

Krister Fingal kommer fortsatt att vara engagerad i Caspeco via styrelsearbete.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078