23948sdkhjf

Klart när nya Gondolen öppnar – ska hålla öppet varje dag året runt

De nya ägarna avslöjar delar av menyn och lovar att Gondolens anrika historia kommer att förvaltas väl, men att restaurangen också förs in i samtiden med maten, inredningen och atmosfären.

För tre år sedan stängde Gondolen för renovering. Nu är det klart när den välkända restaurangen i Katarinahissen vid Slussen i Stockholm börjar servera gäster igen. Den 19 oktober är det nyöppning, meddelar nya ägarna, krogkoncernen Svenska Brasserier.

Efter en tvist mellan familjen Lallerstedt och fastighetsägaren Atrium Ljungberg om hyresavtalet valde den kända krögarfamiljen förra sommaren att sälja Gondolen till Svenska Brasserier. Nya köksmästaren Patrik Castillo och projektägaren Matilda Jackson avslöjar nu de första detaljerna inför nyöppningen. 

– Gondolen är verkligen något unikt, särskilt med den fantastiska utsikten över Stockholm. Restaurangen ska vara en tillgänglig plats för alla, oavsett om du är stockholmare eller en besökare från någonstans i världen. Vi kommer att hålla öppet 365 dagar om året, så det blir gott om tillfällen att kika förbi, säger Matilda Jackson.

Några tidiga utdrag från matmenyn är bland annat fisk med gratäng, en traditionell fiskgratäng som plockats isär, och en ravioli med fyllning av olika sorters höstsvamp, ricotta och parmesan tillsammans med en buljong gjord på rostad karljohansvamp och aromatisk olja på libbsticka. En terrin eller paté i någon form kommer vara ett stående inslag på matsedeln som även kommer att innehålla en löjromsservering med smörstekt toast toppad med mandelpotatiskräm, citron och Kalix löjrom.

– När det kommer till menyn har vi utgått från Gondolens klassiska arv men adderat en elegant lekfullhet. Vår vision är att öppna en nygammal klassiker med en modern och sofistikerad känsla, säger Patrik Castillo.

Den tidigare vinlistan på Gondolen var känd för ligga på en väldigt hög nivå med noggrant utvalda flaskor från den stora vinkällaren. De nya ägarna lovar att detta kommer att fortsätta gälla även framöver.

I baren, en våning upp från matsalen, kan gäster titta förbi för enklare maträtter från menyn parat med en god cocktail.

Gondolen öppnar för middag den 19 oktober. Bordsbokningen öppnar den 5 september.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063