23948sdkhjf

Familjen Lallerstedt säljer klassiska Gondolen

Svenska Brasserier köper Eriks Gondolen som öppnar igen hösten 2023.

Det blir ingen comeback för familjen Lallerstedt när klassiska Gondolen äntligen kan återöppnas. Familjen Lallerstedt, som ägt restaurangen sedan 1994, väljer i stället att sälja Eriks Gondolen till Svenska Brasserier.  

Svenska Brasserier omsätter 500 miljoner kronor. Koncernen är på väg mot börsen och har i en nyemission fått in 120 miljoner kronor från nya aktieägare. En del av pengarna används nu till att köpa Gondolen som öppnar igen under hösten 2023 efter den omfattande renoveringen av Katarinahissen vid Slussen i Stocholm.

– Vi gillar att förädla och utveckla starka restaurangvarumärken och Eriks Gondolen passar väl in i vår portfölj. Det handlar om att ta hand om den grund som familjen Lallerstedt skapat och att utveckla det som redan uppskattas av gästerna, säger Niklas Johansson, vd för Svenska Brasserier med restauranger som Sturehof, Riche, Teatergrillen och Aira i portföljen.

Ägarbytet görs i skenet av den offentliga strid om hyresavtalet som pågick tidigare mellan familjen Lallerstedt och fastighetsägaren Atrium Ljungberg. 

Anna Lallerstedt, ägare till Eriks restauranger, förklarar varför familjen nu säljer.

– Sedan 1994 har min familj och jag drivit och levt med Eriks Gondolen. Det har varit fantastiska år med mycket glädje, lärdomar och givetvis en del motgångar. Beslutet att restaurangen ska gå vidare i ny ägo har inte varit enkelt men känns helt rätt. Allt har sin tid och vi i familjen blickar framåt.

Att hitta rätt personer som kan driva Eriks Gondolen vidare har varit viktigt.

– Personer som är villiga att förvalta vidare det vi byggt upp samtidigt som det förnyas i takt med att nya Slussen blir färdigställd. Det är med stor glädje och varm hand som vi lämnar över till Svenska Brasserier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062