23948sdkhjf

Här är lyxkrogens nya hem efter flytten till Stockholm

Den skotska kocken Stefan Taylor har flyttat sin fine dining-krog Essence från Västerås till Stockholm.

Det började med Västerås Dinner Club 2016 där den skotska kocken Stefan Taylor lagade mat från grunden och samtidigt berättade om matlagningen. Upplägget blev en succé och 2020 flyttade han sitt chef's table-koncept till en ny lokal i Västerås med bättre kök och bytte namn på krogen till Essence. 

Tre år senare tar han nästa steg. Efter lysande recensioner i Västerås är han redo att konkurrera med stjärnkrogarna i Stockholm. I ett strykjärnsformat hus, ett par stenkast från tunnelbanestationen i Kristineberg, har Stefan Taylor inrett lyxkrogens nya hem. Där tar han sedan några veckor emot sina gäster.

Stefan Taylor är född i Skottland och tog vägen via Schweiz till Sverige. Han berättar för tidningen Mitt i att han flyttat till Stockholm för att han tycker att det är en av världens bästa matstäder och där man ska vara om man vill driva en restaurang med ambitioner.

– Jag letade efter en lokal i Stockholm länge och det är inte så lätt. Sedan hittade jag den här som är väldigt öppen vilket är bra när man vill ha servering vid disk. Och det är superfint med parken här bredvid där vi kanske kan plocka äpplen att laga något med.

Essence by Stefan Taylor har bara tolv platser. Avsmakningsmenyn med runt tio rätter kostar 1 750 kronor, vinpaketet 1 200 kronor. Att driva lyxkrog är ingen lätt sak i svåra ekonomiska tider.

– Det här är mitt liv och jag kan inte ge upp bara för att det blir tuffare. Och en fördel är att vi bara har tolv platser. Så även om jag inte blir jätterik här behöver jag inte så mycket personal och behöver inte hitta så många gäster. Jag satsar hellre allt.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048