23948sdkhjf

Stjärnkrögarnas pizzakedja växer snabbt – snart tio Stella Pizza

Nyligen öppnade Stella Pizza sin nionde restaurang i Umami Park i Sundbyberg och snart är det dags för den tionde i Marieberg på Kungsholmen i Stockholm.

Stjärnkrögarna Jonas Lagerström och Danny Falkeman öppnade sin första pizzeria, Stella Pizza, i januari 2022. Sedan dess har deras pizzakedja växt snabbt och finns nu på nio ställen runt om i Stockholm.

Den första Stella Pizza-restaurangen öppnade i Sundbyberg. Den senaste öppningen var i samma kommun. 

I Umami Park i Hallonbergen, Sundbyberg, har Stella Pizza blivit grannar med Iveel Sushi. Båda restaurangerna återfinns på Umami Torg, en ny mötesplats med restauranger i det nyrenoverade kvarter som tagit form i Umami Park. Fastighetsbolaget Wallenstam hämtade inspiration från ordet umami – den femte smaken som förhöjer andra smaker – när området fick sitt namn. 

Bland övriga hyresgäster som har flyttat in återfinns Fred’s Deli, Babas Burger och Convendum.

Stella Pizza öppnade sin restaurang i Umami Park i mitten av oktober. Kedjan konkurrerar med sin premiumpizza både med den lokala pizzerian och finare restauranger.

– Vi har haft en fin start och ser fram emot att servera pizzor till alla härliga människor i området, säger Jonas Lagerström, en av delägarna i Stella Pizza, en kommentar.

Den andra delägaren är Danny Falkeman. Tillsammans driver duon sedan tidigare finkrogen Etoile i Stockholm, som i februari 2020 fick sin första stjärna i Guide Michelin. Nu har krögarduon också nio restauranger i sin snabbväxande pizzakedja. 

En tionde etablering är också klar. Runt årsskiftet 2023/2024 är det inflyttning i de så kallade Tidningskvarteren i Marieberg (vid DN-skrapan) på Kungsholmen i Stockholm där fastighetsägaren Areim utvecklar nya lokaler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063