23948sdkhjf

Rena smaker från Årets konditor 2023

Linda Dahl, konditor på Operakällaren, blev svensk mästare i första tävlingsförsöket. 

Fyra professionella konditorer gjorde på fredagen upp om titeln Årets konditor 2023 under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Vann gjorde Linda Dahl som utifrån temat “Old School” skapade tävlingsbidrag med smaker av svarta vinbär, krusbär, äpplen och punsch på tårtor, éclairer och kondisbitar. 

– Det här känns helt fantastiskt, vilken ära! När jag hörde juryns motivering och de nämnde "rena smaker" så hoppades jag att de pratade om mig, för just rena smaker är något jag alltid strävar efter. Jag tror att mina smaker i kombination med min hantverksskicklighet var det som tog mig till guldet, kommenterar säger Linda Dahl som till vardags är konditor på Operakällaren i Stockholm.

Linda Dahl har tidigare varit medlem i Svenska konditorlandslaget, men det var hennes debut i tävlingen Årets konditor.

Juryns motivering lyder:

”Årets Konditor 2023 - är en sann mästare i konsten att skapa vackra symfonier av både smaker och former. Med en hantverksskicklighet som vittnar om år av passionerat arbete, har vinnaren frammanat kulinariska mästerverk som följer tävlingens tema ”Old School”. Vinnarens arbete präglas av en unik precision, stor respekt för råvaror, och en förmåga att lyfta och kombinera rena, balanserade smaker med enastående konsistenser. Genom bakverken flödar en stark glöd och en djup förståelse för konditoryrkets kärna – en sann inspiration och en värdig vinnare.”

Årets konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078