23948sdkhjf

Stjärnkockens revansch – vann Kockarnas kamp

För tio år sedan blev han utslagen ur TV4:s tävling Kockarnas kamp. På onsdagen fick Danyel Couet sin revansch.

I finalen stod det mellan Danyel Couet och Daniel Müllern. Till slut var det Couet som drog det längsta strået i två av tre tävlingsmoment. Stjärnkocken är därmed årets vinnare i TV4:s Kockarnas kamp – revanschen, där tio tidigare deltagare återvänt till tävlingen.

Slutmomentet i finalen bestod i att komponera en trerättersmeny på en och en halv timme, där rätterna sedan bedömdes av de utslagna deltagarna. När den avgörande nummer 1-skylten hölls upp utbröt jublet.

– Det här är det roligaste jag gjort på väldigt, väldigt länge. Vilket gäng man har fått göra det här med, och vilken final, sa Danyel Couet till TV4 efter vinsten.

Danyel Couet lagade vinkokta musslor med fänkålsgravad gös, aioli, silverlök, soja och bakad vitlök till förrätt. Till varmrätt blev det stekt kalvrygg i mycket smör med picklad jordärtskocka, broccilini och en sky. Och till efterrätt en parfait med smak av citron, tillsammans med rabarber, jordgubbar och vaniljkräm.

Stjärnkocken driver restaurang Allegrine i Stockholm och Guldkaggen på Gotland. Danyel Couet var också nyligen aktuellt som krögare vid nyöppningen av Taverna Brillo. Förra året var han också konferencer på Dagligvarugalan.   

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375