23948sdkhjf

Martin Lundell ny vd för Butikerna

Martin Lundell efterträder Bengt Hedlund som vd för branschorganisationen Butikerna.

Martin som även är vd för Sveriges Bagare & konditorer, en av de anslutna branschorganisationerna i Butikerna, har varit ledamot av Butikernas styrelse sedan 2016.

Tillträdet gäller från den 5 december.

Martin är även vd för Brödinstitutet och styrelseledamot i Företagarnas branschråd. Sammantaget har Martin varit verksam i branschen i 25 år. Bengt Hedlund är fortsatt vd för Convenience Stores Sweden som är en av medlemmarna i Butikerna.

– Jag är hedrad över att få tillträda som vd för Butikerna. Jag har arbetat inom branschen i många år och inspireras av den kraft som finns ute hos våra medlemmar. Tillsammans med våra medlemmar ser jag nu fram emot att fortsätta utveckla vår bransch framåt och att arbeta för att göra de små företagens röst hörd, främst inom politiken och hos myndigheter. Småföretagen skapar 4 av 5 nya jobb, men får tyvärr inte den uppmärksamhet Sverige skulle må bra av att ge dem. Det vill jag belysa och förändra, säger Martin Lundell i en kommentar.

– Martin Lundell har en lång erfarenhet inom branschen och har både bredd och djup i sin kompetens och ett starkt kommersiellt driv. Han är också en uppskattad ledare som driver på utveckling. Jag är oerhört glad över att Martin nu kliver in som vd för Butikerna. Och ser fram emot att följa Butikernas fortsatta resa under Martins ledning, säger Butikernas ordförande Johan Rundgren, även generalsekreterare i Sverige Bowlinghallars Förbund.

Butikerna grundades 2005 och är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och convenience-handel i Sverige.

De cirka 4 000 medlemsbutikerna är antingen direktanslutna eller genom sju olika branschorganisationer:

  • Convenience Stores Sweden
  • Lek- och Babybranschen
  • Zoobranschens Riksförbund
  • Sveriges bagare och konditorer
  • Sveriges Bowlinghallars förbund
  • Svenska Antikvariatföreningen
  • KlarSynt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062