23948sdkhjf

Koreansk monstersuccé öppnar ny restaurang vid Stureplan

Monster Chickens friterade kyckling-koncept liknas vid ett koreanskt KFC. 

Den populärkulturella koreanska vågen har även märkts på matfronten. Sedan augusti 2022 kan stockholmarna äta den friterade kyckling som ofta syns i olika koreanska draman. Då invigde Monster Chicken sin första koreanska kyckling- och sojubar vid Skanstull i Stockholm. Snart är det dags för restaurang nummer två.

Monster Chicken, som brukar liknas vid ett koreanskt KFC, öppnar i januari en ny restaurang på Birger Jarlsgatan, inte långt från Stureplan, i burgarkedjan Phil’s tidigare lokal. Det meddelar restaurangen på sin Instagram i ett inlägg där snabbmatsaktören söker efter personal. Koreanskspråkig sådan, eftersom informationen är på koreanska.

Rätterna på Monster Chicken består av olika styckningsdelar i pankofrityr, ofta i sweet chilisås. Till kycklingsburgarna serveras drycken soju, en koreansk version av vodka som finns med olika smaksättningar och som kan liknas vid bränd sprit.

Snabbmatsaktörens namn är en flört med det tv- och filmaktuella monstret Godzilla. På menyn finns en chilistark burgare som beskrivs som ”Monstrous flame – makes you flame like Godzilla”. Dessutom är lokalen i Skanstull inredd med en stor väggtavla i lego, som föreställer ett Godzilla-liknande monster. 

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078