23948sdkhjf

10-årig O'Learys i konkurs – letar ny ägare

Bolaget bakom O'Learys i Falköping lyckades aldrig hämta sig ordentligt från nedgången under pandemin. 

O'Learys avslutade 2023 med fyra nya restauranger och ett namnbyte på koncernen. Det nya året börjar inte lika glatt. Bolaget bakom O’Learys i Falköping har försatts i konkurs och restaurangen bommat igen, rapporterar lokala medier.

Enligt Skaraborgs Nyheter startade Megalit i Falköping AB verksamheten i Falköping för tio år sedan. Innan pandemin låg sportbarens omsättning på mellan 11 miljoner och 13 miljoner kronor årligen. Den senast tillgängliga årsredovisningen visar att omsättningen för 2022 hade ökat något jämfört med pandemiåren men fortfarande bara uppgick till cirka 6,5 miljoner kronor.

För franchisetagarna Peter Fredholm och Marcus Wilsson, som tog över verksamheten 2020, strax innan covid-utbrottet, blev det en tuff start och efter pandemin tog det inte lång tid förrän elkris och räntehöjningar tog vid.

– Till slut gick det inte längre, det är den bistra sanningen. Vi hade inget annat val, berättar Marcus Wilsson för Falköpings Tidning.

Enligt Marcus Wilsson ser konkursförvaltaren positivt på att hitta någon som är villig att ta över och skapa något nytt.

– Förhoppningen är att det ska finnas restaurang. Hur det ser ut och vem som i så fall driver den är dock oklart. Det hade varit kul om det var någon som driver något som de tror på och att jag forfarande har en fot in i det genom att hålla i musikdelen. Det hade varit kul. Jag har arrangerat där sedan det öppnade 2013.

Franchisekedjorna och varumärkena O'Learys, Harrys, Sing Sing Karaoke och Boston Grill drivs sedan den 1 januari under det nya koncernnamnet O’Learys Group. Sportbarskedjan O’Learys finns i 13 länder och består efter stängningen i Falköping av 98 enheter. Totalt ingår 140 enheter i koncernens olika bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079