23948sdkhjf

Shady Burgers tar nya tag efter konkurserna

Efter konkurserna har Shady Burgers tre restauranger kvar. Nu finns planer på att nyöppna i Växjö.

Shady Burgers var en av flera burgarkedjor som fick stora problem under förra året. Men den Sölvesborgsbaserade kedjan har inte gett upp. Ett omtag i egen regi planeras nu i Växjö.

– Planen är att öppna upp senare i vår. Det är där vi lägger vårt krut just nu, säger vd:n Per Anders Fällman till BLT.

Under hösten gick Shady Burgers restauranger i Halmstad, Landskrona och Växjö i konkurs. Även i Kalmar stängdes dörrarna.

Nu är konkursbouppteckningen efter franchisesatsningen i Växjö klar. Bolaget Burgare & co hade tillgångar på 130 000 kronor och skulder på 2,6 miljoner, rapporterar Smålandsposten.

– Skulderna byggdes upp under tidens gång och det mesta kom under 2023. Det var allt från coronastöd till leverantörsskulder, säger Toba Oguz, som som var franchisetagare genom bolaget Burgare & Co Sverige AB.

Men Shady Burgers ger inte upp verksamheten i Växjö. Planen är ett omtag i lokaler som man själva har hyreskontraktet till. Rekrytering efter ny personal pågår just nu.

Därmed flyttas en tänkt nyöppning i andra lokaler i Kalmar nedåt i prioriteringslistan. Och även en eventuell etablering i Karlskrona får vänta.

- Vi skyndar långsamt. Vi vill känna att ekonomin vänt först, sammanfattar Per Anders Fällman.

Shady Burgers har i nuläget restauranger i Sölvesborg, Kristianstad och Lund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095