23948sdkhjf

Göteborgskrögaren Pietro Fioriniello död – omkom i spårvagnsolycka

Krögaren och tv-kocken sörjs av hela Göteborgs restaurangvärld.

Kocken Pietro Fioriniello har hastigt avlidit. Han omkom i helgen i en spårvagnsolycka i Göteborg. Fioriniello, som var högt aktad inom Göteborgs restaurangvärld, blev 60 år gammal. 

– Pietro har betytt väldigt mycket för italiensk gastronomi här, skulle jag vilja säga. Det finns tyvärr inte så många bra italienska restauranger i Göteborg, men Pietro har alltid haft ett fantastiskt, ovanligt intresse för mat, säger hans vän och kockkollega Marco Marabissi till Göteborgs-Posten.

Pietro Fioriniello drev under flera decennier den italienska restaurangen La Cucina Italiana i Göteborg. Restaurangen är nu stängd tills vidare.

”Det är med en stor sorg vi meddelar att chef, pappan, maken, farfar, napolitanaren och entreprenören Pietro Fioriniello omkom tragiskt i en olycka 3 februari 2024. Han lämnar efter sig en ofattbar sorg hos sin stora familj.”, skriver La Cucina Italiana på sociala medier.

Hans sörjs närmast av hustrun Marie och barnen Alessio, Viktor, Leonardo och Julia, men Pietro Fioriniellos plötsliga död har skakat om hela Göteborgs krogvärld.

Marco Marabissi, som äger Bar Italia, kom till Sverige samtidigt som Pietro Fioriniello för fyra decennier sedan. De båda vännerna brukade driva med varandras dialekter och olikheter, berättar han för Göteborgs-Posten. Marabissi var från Rom, och Fioriniello från Neapel. 

Marabissi beskriver Fioriniello som en sällsamt ambitiös kock. Men 60-åringen kunde också kliva ur rollen som restaurangägare.

– Han var den enda krögare jag vet som inte hade öppet på lördagar, för att han ville tillbringa tid med sin familj.

Cato Helleren har varma minnen av Pietro Fioriniello. De arbetade ihop under två säsonger av SVT-programmet ”Första dejten”. 

– Pietro slog mig framför allt som en väldigt lycklig människa. Jag minns att han kunde gå runt och sjunga lite.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063