23948sdkhjf

OS-guld till juniorkocklandslaget

Culinary Olympics i Stuttgart är över för i år. Juniorkocklandslaget tog hem guldet men seniorerna missade pallen i huvudklassen.

Juniorkocklandslaget tävlade som brukligt i två tävlingsgrenar. Chef's Table där de tillagade och serverade en avsmakningsmeny för tolv personer samt i grenen Varmköket där en trerättersmeny serverades, där juryn sedan slumpmässigt valde ut fem tallrikar av varje rätt för att bedöma.

Under onsdagen, tävlingens sista dag, arrangerades prisceremonin där juniorerna tog emot guldmedaljerna.

– Jag hade en bra magkänsla direkt när vi klev in i köket, även om vi såklart upplevde lite tävlingsnerver och ville leverera så kunde vi verkligen ha kul ihop. Vi har blivit otroligt sammansvetsade under åren vi har tränat och tävlat tillsammans, och det är en ära att vara lagkapten för det här gänget. Det känns fantastiskt att Juniorkocklandslaget säkrar ännu ett OS-guld, berättar Melvin Glimstål, lagkapten för juniorkocklandslaget, i en kommentar.

Lagen bedöms utifrån flera olika kriterier, bland annat renlighet, matsvinn, teamwork, smak och presentation.

För Svenska kocklandslaget blev det ingen medalj trots att siktet av inställt på guld.

– Jag är verkligen så stolt över hela laget. Vi nådde inte ända fram till en medalj vilket såklart känns surt, men alla har verkligen jobbat hårt och levererat under detta mästerskap, säger Ida Bauhn, lagkapten för kocklandslaget.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047