23948sdkhjf

Stjärnkocken lanserar vegoburgare hos Bastard Burger

Marcus Samuelsson har tillsammans med Peas of Heaven tagit fram en ny plantbaserad burgare.

Livsmedelsföretaget Peas of Heaven har tillsammans med stjärnkocken Marcus Samuelsson ingått ett partnerskap för att öka utbudet av plantbaserat och göra det mer eftertraktat. Tillsammans har de utvecklat sin första produkt, Mboom Burger, en växtbaserad hamburgare baserad på ärtor och svamp. Den nya vegoburgaren kommer lanseras hos Bastard Burger och blir det permanenta växtbaserade proteinet för det vegetariska alternativet.

– Vi har länge sökt efter en ersättare till vår gröna meny och är stolta att introducera en svensk produkt, som varken kompromissar med smak eller kvalitet, säger Simon Wanler, vd och medgrundare Bastard Burgers, i pressmeddelandet.

I det fortsatta samarbetet mellan Peas of Heaven och Marcus Samuelsson ska de utveckla flera produkter och bredda sortimentet med ambitionen att kunna sälja produkterna i dagligvaruhandeln. 

– Som bolag strävar vi långsiktigt efter att normalisera inställningen till vegansk mat. Att utmana, skapa och forma framtidens mat i samarbete med en av världens främsta och innovativa kockar utgör en fantastisk möjlighet för oss, säger Lucas Karlsson, grundare Peas of Heaven.

Grundarna Lucas Karlsson och Marcus Karlsson och kocken Marcus Samuelssons vägar korsades för drygt ett år sedan och förenades i deras passioner för street food och plantbaserat. Tillsammans har de utvecklat över 40 olika versioner av burgaren som till slut landade i Mboom Burger.

– Det är vårt ansvar som kock och producenter att hjälpa till att sänka trösklarna, göra det enkelt för konsumenterna i vardagen och framförallt att skapa en otrolig, aptitretande produkt. För mig handlar det inte om ett antingen eller, det handlar om att skapa alternativ och möjligheter. Plantbaserad mat är framtiden och vi strävar efter att utbudet av veganskt protein ska vara lika omfattande och eftertraktad som kött inom de kommande fem åren, säger Marcus Samuelsson.

Mboom kommer även att introduceras på Bastard Burgers restauranger i Norge och Finland.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11