23948sdkhjf

Dubbelt så många restaurangkonkurser hittills i år

Arbetslösheten stiger i takt med att konkurserna ökar dramatiskt inom hotell- och restaurangbranschen.

Restaurangbranschen fortsätter att sticka ut som en riskbransch i konkursstatistiken. Nya UC-siffror visar att antalet hotell- och krogkonkurser hittills i år ökat med 100 procent jämfört med samma period förra året.

–Det är nu under de senaste månaderna som vi sett de riktigt höga ökningarna. Det är oroväckande med tanke på att den statistik vi jämför med från förra året redan visade på höga konkurstal, säger UC:s vd Gabriella Göransson i en kommentar.

198 företag i hotell- och restaurangbranschen gick i konkurs under januari och februari i år, att jämföra med 99 samma period förra året. Av dessa konkurser har 86 konkurser skett den senaste månaden. Det innebär en 62-procentig ökning i februari jämfört med samma månad 2023.

– Konjunkturinstitutets statistik visar också på fortsatt pessimism både från hushållen och företagare. Den ljusning som många hoppas på framåt våren och sommaren syns alltså inte än bland företagen och arbetslösheten kommer öka i vår, men förhoppningen är att vi når toppen på konkursvågen till sommaren, fortsätter Gabriella Göransson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047