23948sdkhjf

Snabb expansion för Heat – flera nya lunchrestauranger på väg

Heats lunchbuffékoncept med husmanskost sprider sig snabbt över landet. Klart med nya restauranger i Stockholm, Södertälje, Malmö och Umeå. 

Heat-kedjan fortsätter sin snabba expansion. Minst fyra nya etableringar är klara. Närmast på tur står Södertälje och ytterligare en restaurang i Stockholm.

Den före detta fotbollsdomaren Daniel Wärnmark står bakom Heat Restauranger som startade 2008 i Uppsala. 

 – Målsättningen är att vi ska ha mellan 60-75 restauranger 2027. Vi är den första kedjan med lunchrestauranger, sa Daniel Wärnmark i en intervju i augusti 2022

Han är på god väg. Nu finns kedjan med både regelrätta restauranger och konceptet Heat Express på totalt 25 platser runt om i landet. Tyngdpunkten ligger ännu så länge i Stockholm och Uppsala. När restaurangen på Ringvägen på Södermalm öppnar i vår så blir det den elfte i Stockholmsområdet.

I vår öppnar också först en restaurang och sedan ett kafé på Södertälje sjukhus. Planerat öppningsdatum för restaurangen är den 1 april.

En tredje invigning var också planerad i vår, men den nya restaurangen på Malmö Rättscentrum öppnar i stället i höst. På kedjans Instagram framgår att öppningen av Heat Malmö fått flyttas fram på grund av byggförseningar.

Klart är också att en Heat-restaurang öppnar i nya Östra Station i Umeå i slutet av 2024.

Heat beskriver sin mat som modern husmanskost. Även inslag av nyare rätter som hamburgare och tacos ingår i kedjans lunchbuffékoncept.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078