23948sdkhjf

Göteborgsfamiljen återinför ölprisstödet

När restauranggruppen Göteborgsfamiljen införde ölprisstödet förra året blev det en succé. Nu sänker de ölpriset med tio procent igen.

20 restauranger i Göteborg får sänkt pris på öl genom ett så kallat ”ölprisstöd”. Förra året lanserade Göteborgsfamiljen ölprisstödet för första gången för att markera mot prishöjningarna. Målet var att flera krogaktörer skulle följa efter. Prissänkningen gav en stor positivt effekt på deras egen försäljning.

– Det ökade vår försäljning av öl markant, säger Tobias Hamberg, styrelseledamot Göteborgsfamiljen.

Bland annat restaurangerna Skanshof, Taverna Averna, Levantine och Moreno Pizza sänker priserna på sina öl. Prissänkningen trädde i kraft den 1 mars och kommer gälla april ut. På Moreno Pizza sjunker priset på en stor stark från 39 kronor till 35 kronor.

– Många göteborgare har det skralt i plånboken nu när priser på allt i samhället skenar och då vill vi passa på att ge lite tillbaka. Som en större aktör i branschen så hoppas vi även kunna inspirera andra företag att följa vårt exempel. Det kan förhoppningsvis hjälpa till att få ett slut på de skenande priserna. Vi företagare måste vara beredda att tumma på våra marginaler för att få stopp på prishöjningsspiralen.

Varför just öl?

– Vi valde en produktkategori där vi klarar att pressa våra marginaler under en period för att ge folk lite lindring i sina plånböcker. Matråvaror har ökat kraftigt i inköp så där kämpar vi för att hålla prishöjningarna på ett minimum.

Är det aktuellt att sänka priserna på annan mat eller dryck?

– Nej, det här är en betydande kostnad för oss så någon mer sänkning finns det inte utrymme för, förklarar Tobias Hamberg.

Läs mer om: öl
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047