23948sdkhjf

Turning Torso får nytt restaurangliv – fransk bistro öppnar

Till sommaren kommer The Torso slå upp dörrarna i Västra hamnen, Malmö.

När Turning Torso slog upp i Malmö 2005 öppnades även restaurangen Torso Twisted, men 2011 stängde den ner. Lokalerna har sedan dess haft restauranger men efter pandemin har lokalerna stått tomma. Nu ska danska Ronni Hoffman, själv boende i Turning Torso, väcka liv i de tomma lokalerna.

I juni öppnar han The Torso och tanken är att skapa en fransk bistro.

– Vi kommer att ha moules frites, råbiff men också tio sharing-rätter som sällskap enkelt kan dela på, säger Ronni Hoffmann, till Sydsvenskan.

För åtta år sedan började Ronni Hoffmann tillsammans med en partner att servera mat i loungerna på Köpenhamns flygplats Kastrup. Där arbetar han än idag och tack vare det kan han satsa i Malmö.

– Det kan ta två–tre år nu att få detta att bli lönsamt. Men jag har fler ben att stå på tack vare att vi har en bra verksamhet på Kastrup. Så vi kommer att börja med att flytta över en del av produktionsköket till flygplatsloungerna hit till Malmö och på så sätt har vi en fungerande verksamhet direkt, förklarar han.

Hoffmann har tagit inspiration från krogar som danska Pluto. Vid 22-tiden kommer ljuset dämpas och musikvolymen höjas med fokus på cocktails.

– Det saknas ett sådant här ställe i det här området, säger Ronni Hoffmann.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.042