23948sdkhjf

Vd-byte på Shady Burgers – och ny strategi med bredare meny

Medgrundaren Per Anders Fällman har valt att lämna Shady Burgers. En annan medgrundare, Kent Forss, tar tillfälligt över som vd.

År 2017 öppnades dörrarna till Shady Burgers första restaurang i Sölvesborg och sedan spred sig kedjan i södra Sverige. Men sen slog pandemin till och de ekonomiskt tuffa tiderna resulterade i att de under hösten fick stänga fyra enheter. 

Medgrundaren och vd:n Per Anders Fällman har varit med hela resan, men har nu valt att kliva av vd-posten. Medgrundaren Kent Forss har tillfälligt tagit över som operativ vd och medgrundaren Hans Alm går in som ordförande.

– Per Anders ville gå vidare och testa nya utmaningar. Jag går in som operativ vd. Till hösten satsar vi på att hitta en ny, ung, hungrig vd, förklarar Kent Forss.

Nyligen nyöppnade de restaurangen i Växjö efter att den tidigare franchisetagaren gått i konkurs. Nu driver de restaurangen själva med ny strategi.

– Vi har breddat menyn med tacos och ribs samt sänkt priserna. Vi har fokuserat på att göra det mer än ett renodlat burgarställe.

Lokalerna är renoverade och väggarna pryds av tv-skärmar. Den nya strategin är framtagen för att restaurangen ska vara mer anpassad för hela familjen men även sportintresserade.

– Många har kommit för att se fotbolls- och hockeymatcherna.

Det har varit både höga och djupa dalar för Shady Burgers sedan starten. Från start fram till 2020 öppnade de flera restauranger i södra Sverige och 2021 tog de hem Dagens Industris Gasellpris som länets snabbaste växande företag. Men sedan vände det och i höstas gick deras restauranger i Landskrona, Växjö, Kalmar och Halmstad i konkurs. 

Restaurangen i Växjö är den enda som har fått liv igen och därmed har kedjan nu restauranger i Sölvesborg, Kristianstad, Lund och Växjö.

Om de kommer nyöppna även i andra städer är ännu inte klart. Men Kent Forss förklarar att det finns intresse.

– Halmstad är intressant, men vi hade alldeles för dyr lokal där. Samma sak med Kalmar.

Vad kommer ditt främsta fokus vara som ny vd?

– Jag kommer fokusera på lönsamhet och att alla rutiner funkar som det ska. Vi kommer inte öppna nya enheter förrän vi fått tag på en ny vd som kan driva det här engagerat, avslutar Kent Forss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062