23948sdkhjf

Krögarduons storsatsning fortsätter – öppnar citykvarterskrog

I slutet av maj slår krögarduon Ruben Blomdahl och Douglas Fagerman upp portarna till sitt andra projekt, Restaurang Ruben.

I mars kunde RS & Fastfood avslöja att Ruben Blomdahl och Douglas Fagerman planerade att öppna ännu en restaurang.

– Vi kommer öppna en citykvarterskrog till. Den kommer heta Restaurang Ruben, uppkallad efter min kollega och partner Ruben Blomdahl, berättade Douglas Fagerman.

Nu står datumet klart när restaurangen kommer öppna. Den 29 maj har Restaurang Ruben premiär på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Restaurangen tar inspiration från duons olika kapitel i karriären som har tagit dem till VM- och OS-guld och resor världen över. Även menyn speglar deras resor där det blir en smakresa från Italien, Asien, Afrika och det nordiska köket.

– Vi tycker att det saknas en kvarterskrog i Stockholm city och vill skapa en matdestination med brokighet både på tallriken och typ av gäster. Den röda tråden blir lekfullhet, stora smaker och en plats där du känner dig som hemma. Det ska vara en tillgänglig plats för ett glas vin innan bion, middag med svärmor eller födelsedagsfirande med kompisgänget, säger Ruben Blomdahl i en kommentar.

Menyerna kommer att roteras utefter säsong och humör i köket, vissa rätter kommer bara att överleva några timmar innan de byter ut dem. Spontaniteten i köket ska även speglas ut i bokningslistan där hälften av platserna är obokningsbara för att öppna möjligheten för spontana gäster att få plats.

Sedan tidigare har Douglas Fagerman och Ruben Blomdahl Aristo, Uva Vinbar och Cucolo tillsammans i korsningen Kommendörsgatan/Styrmansgatan i Stockholm.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062