23948sdkhjf

Stjärnkocken sätter sin prägel på anrik NK-restaurang

Stjärnkocken Tommy Myllymäki och kompanjonen Pi Le tar efter sommaren över driften av anrika Bobergs på NK i Stockholm.

Tommy Myllymäki är stjärnkrögaren bakom tvåstjärniga lyxkrogen Aira på Djurgården i Stockholm. Han har sedan förra året även ett fine dining-koncept på Julita Wärdshus i Sörmland tillsammans Gustav Leonhardt. Nästa projekt för Tommy Myllymäki och kompanjonen Pi Le är Bobergs Matsal, den anrika restaurangen som finns på plan 4 på NK i Stockholm.

Bobergs invigdes redan 1915 och fick sitt namn efter arkitekten Ferdinand Boberg som ritade byggnaden. I dag är det en lunchrestaurang. 

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att driva Bobergs Matsal. Vi kommer arbeta hårt för att förvalta platsen och dess historia, samtidigt som vi vill utforska vad vi kan addera nytt och vad som är möjligt att göra med en restaurang i ett varuhus. Vi har väldigt höga förväntningar på oss själva och ser fram emot att få välkomna våra gäster i augusti, säger Tommy Myllymäki i en kommentar.

Han och Pi Le tar samtidigt också över driften av Nordiska Kantinen som är kopplad till matsalen och som erbjuder enklare, kulinariska brickluncher.

– Vi är väldigt glada att Bobergs Matsal knyter till sig expertisen från två av Sveriges framstående krögare och kockar. Matsalen är en helt unik upplevelse i sig, och det kräver en väldigt kunnig och kreativ aktör för att göra den rättvisa. Vi ser fram emot att få följa och uppleva Pi och Tommys vision för Bobergs Matsal, säger varuhuschefen Henrik Lilja.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063