23948sdkhjf

Två nya Brisket & Friends öppnar i sommar

Runt midsommar anländer Brisket & Friends till Kalmar och i slutet av sommaren öppnar BBQ-kedjan sin fjärde restaurang i Stockholmsområdet. 

Brisket & Friends föddes i en anspråklös före detta bilverkstad i Årsta industriområde i södra Stockholm 2016. 2021 tog grundarna Niklas Elshazly och Ludvig Åström konceptet även till Göteborg. 

I dag är Brisket & Friends en växande BBQ-kedja med snart sex restauranger.

Först får Kalmar sitt första smokehouse när BBQ-kedjan öppnar centralt på Kvarnholmen. Peter Larsen och sambon Isabell Johnsson, som driver Bryggan i Baronen, blir franchisetagare för konceptet som tidigare alltså enbart funnits i Stockholm och Göteborg.

Ett par månader senare är det dags för nästa premiär. I slutet av sommaren öppnar en ny restaurang i den gamla Formalinfabriken på Nobelberget i Sickla, Nacka kommun. Med den nya restaurangen, som omfattar närmare 300 kvadratmeter, är kedjan uppe i fyra restauranger i Stockholmsområdet.

– Att öppna i Sickla på Nobelberget känns hur roligt som helst, det är en plats med ett unikt läge som lever 24/7. Vi är redo att bjuda på en ordentlig smakupplevelse för den som älskar BBQ, kött, vegetariskt och hantverksöl, säger Niklas Elshazly i ett pressmeddelande från hyresvärden Atrium Ljungberg.

Framgångsrecepet för Brisket & Friends är att de röker allt kött i äkta amerikanska rökar från Oklahoma med hickoryträ som importeras från USA.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078