Två nya Brisket & Friends öppnar i sommar
Brisket & Friends föddes i en anspråklös före detta bilverkstad i Årsta industriområde i södra Stockholm 2016. 2021 tog grundarna Niklas Elshazly och Ludvig Åström konceptet även till Göteborg.
I dag är Brisket & Friends en växande BBQ-kedja med snart sex restauranger.
Först får Kalmar sitt första smokehouse när BBQ-kedjan öppnar centralt på Kvarnholmen. Peter Larsen och sambon Isabell Johnsson, som driver Bryggan i Baronen, blir franchisetagare för konceptet som tidigare alltså enbart funnits i Stockholm och Göteborg.
Ett par månader senare är det dags för nästa premiär. I slutet av sommaren öppnar en ny restaurang i den gamla Formalinfabriken på Nobelberget i Sickla, Nacka kommun. Med den nya restaurangen, som omfattar närmare 300 kvadratmeter, är kedjan uppe i fyra restauranger i Stockholmsområdet.
– Att öppna i Sickla på Nobelberget känns hur roligt som helst, det är en plats med ett unikt läge som lever 24/7. Vi är redo att bjuda på en ordentlig smakupplevelse för den som älskar BBQ, kött, vegetariskt och hantverksöl, säger Niklas Elshazly i ett pressmeddelande från hyresvärden Atrium Ljungberg.
Framgångsrecepet för Brisket & Friends är att de röker allt kött i äkta amerikanska rökar från Oklahoma med hickoryträ som importeras från USA.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.