23948sdkhjf

Prisad kockduo utökar ytan och nyöppnar som Misshumasshu 2.0

Adam och Albin tar över hela ytan i Birger Jarlspassagen och återöppnar sin japanskinfluerade restaurang efter årsskiftet. Utlovar en upplevelse som är både bekant och helt ny. 

Det går bra för Misshumasshu. Så bra att kända kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman utökar sin verksamhet i Birger Jarlspassagen i Bibliotekstan i centrala Stockholm. De tar över resterande lokaler i passagen och expanderar därmed den totala ytan till crika 750 kvadratmeter, meddelar hyresvärden Hufvudstaden i ett pressmeddelande.

Misshumasshu är ett restaurangkoncept med influenser från Japan och andra asiatiska matkulturer som mixas med det svenska köket.

– Vi har länge planerat att utöka ytorna för Misshumasshu i Birger Jarlspassagen, och nu är tiden äntligen inne. Vi sätter igång en omfattande renovering redan nu i sommar. Vi kommer att sakna våra fantastiska gäster under hösten, men vi lovar att återvända starkare och bättre än någonsin efter årsskiftet, säger Albin Wessman i en kommentar.

Han och kompanjonen Adam Dahlberg öppnade restaurangen 2019 och utökade 2022 med cocktailbaren Nori Bar. När ytorna nu utökas ytterligare så passar den prisbelönade kockduon också på och utvecklar konceptet till Misshumasshu 2.0.

– Efter fem fantastiska år säger vi tack till Misshumasshu i dess nuvarande form och ser fram emot att starta arbetet med att utveckla restaurangen. Vi vill inte avslöja för många detaljer, men våra gäster kommer kunna förvänta sig en storslagen upplevelse som är både bekant och helt ny, säger Adam Dahlberg.Under sommaren och hösten kommer restaurangverksamheten att vara stängd för ombyggnad. En nyöppning planeras till januari 2025.

Under sommaren och hösten kommer restaurangverksamheten att vara stängd för ombyggnad. En nyöppning planeras till januari 2025.

– Vi är mycket glada över att Adam och Albin med sitt koncept Misshumasshu utökar sin verksamhet i Bibliotekstan. I och med att de tar över samtliga ytor i Birger Jarlspassagen tydliggör vi passagen som en väl synlig nöjes- och matdestination vilket kompletterar befintligt utbud i området väl, säger Emanuel Westin, chef affärsutveckling butik Hufvudstaden.

Adam Dahlberg och Albin Wessman är mest kända för sin stjärnrestaurang Adam/Albin. De öppnade förra året även restaurang Solen på Slakthusområdet.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094