23948sdkhjf

Stjärnteam öppnar cocktailbar ihop i Birger Jarlspassagen

Första baren för Adam & Albin: ”Viktigt att även maten håller högsta nivå”.

Krögarduon Adam & Albin har slagit sig ihop med bartenderesset Josephine Sondlo. Tillsammans öppnar de i vår den nya cocktailbaren Nori Bar i Birger Jarlspassagen i centrala Stockholm.

Cocktailbaren blir ett komplement till Misshumasshu, restaurangen intill som Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnade 2019. Inspirationen till Nori Bar är hämtad från de bästa barerna i New York där stjärnbartendern och samarbetspartnern Josephine Sondlo tidigare varit verksam.

Konceptet beskrivs som mörkt, mystiskt och suggestivt. Cocktailmenyn kommer att ta avstamp i klassiker, där man sedan adderar japanska element. Mycket färg, vackra former och kreativ garni ska lyfta smakerna i drinkarna.

Förutom fantastisk barmat på kvällen kommer vi dagtid erbjuda en skön långlunch inriktad på seafood. En fast meny med en blinkning till den japanska omakasemåltiden. Kockar och bartenders delar plats bakom baren både på dagen och kvällen. Det är den första baren vi startar, men som vanligt är det viktigt att även maten håller högsta nivå, precis som på våra andra krogar, säger Adam Dahlberg.

Axel Sundeman, som är nöjeschef för Misshumasshu, kommer att ansvara för DJ:s, livemusik och andra happenings även på Nori Bar.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062