23948sdkhjf

Här lyser Solen – Adam & Albins nya krogsatsning har öppnat

Med Los Angeles som inspirationskälla har kockduon infriat drömmen om en krog med “solens mat”.

Planerna presenterades för första gången i oktober 2021. Nu har kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnat dörrarna till sin största krogsatsning hittills. Den nya restaurangen Solen är en del av mat- och kultursatsningen Hus 26 i Slakthusområdet vid Globen i Stockholm.

– Alla våra restauranger, från Adam/Albin, Ön och Misshumasshu, har varit drömprojekt utifrån sina olika koncept och gastronomiska ambitioner. Drömmen kring “solens mat” har länge varit med oss och när vi såg lokalen i Slakthushallarna visste vi direkt att det var dags, Solen liknar ingenting vi har gjort tidigare, säger Albin Wessman.

Tanken är att namnet på krogen ska avspeglas både i menyn, tillagningen, arkitekturen och atmosfären. Adam Dahlberg och Albin Wessman har haft Los Angeles restaurangliv som inspirationskälla.

Menyn blandar fritt mellan silkeslen hummus, handskuren råbiff, tomatillosalsa, handgjord pasta, vedugnsgräddade pizzor och pitabröd till olika typer av grillat kött, fågel, fisk, och grönsaker. Smakerna ska föra tankarna till soldränkta matparadis som Tel Aviv, Oaxaca och Neapel.

– Det är spännande när alla dessa olika smaker och tillagningssätt möts på ett och samma brasserie. För oss är det viktigt att våga tänka nytt, bryta mot regler och se de intressanta i kulturkrockar. Ett exempel på detta är menyns crème brûlée, som vi toppar med jamon iberico, dadlar och hasselnötter, säger Adam Dahlberg.

Lokalen har en takhöjd på 13 meter och präglas av rundade former, med välvda väggar och möbler som är tänkta att skapa en omfamnande lager-på-lager-effekt. Solen och elden är central i rummet genom en mäktig eldstad.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078