23948sdkhjf

Här ska Adam & Albin göra sin största krogsatsning

Kockduon först i raden av krogaktörer att handplockas till ny matdestination i Slakthusområdet i Stockholm.

Kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman ska öppna ytterligare en krog. Under 2022 öppnar de sin största restaurang hittills i Slakthusområdet, intill Globen i Stockholm.

– Vi älskar att få chansen att flytta in på oväntade, lite mer opolerade och ruffa platser där vi har möjlighet att tänka helt fritt och göra något annorlunda, säger Adam Dahlberg i en kommentar.

Han och kollegan Albin Wessman gjorde sig ett namn när de 2016 lanserade Adam/Albin i centrala Stockholm och året därpå utsågs till “Årets stjärnskott” i White Guide. I mars 2019 öppnade den heta kockduon restaurang Misshumasshu, en urban restaurang inspirerad av Tokyo, Stockholm och New York. Kompanjonerna ligger också bakom sommarrestaurangen Ön på Långholmen i Stockholm.

Lokalen de nu ska flytta in i är från 1912 och har 13 meter i takhöjd. Eller som Albin Wessman uttrycker det; en supercool gammal industribyggnad.

– Slakthusområdet med den historiska kopplingen till gastronomi och mathantverk är  ju en helt magisk plats att öppna krog på. Grundtanken med Hus 26 och Slakthushallarna passar oss perfekt.

Arkitektkontoret Specifik Genereic med arkitekten Andreas Bozarth Fornell, som kockduon arbetat med tidigare, kommer att stå bakom design och inredning även i den nya restaurangen.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg är färd med att skapa en ny matdestination i Slaktshusområdet Hus 26, och handplockar de restaurang- och barkoncept som ska rymmas i industribyggnaden. Adam & Albin är de första i raden av aktörer som ska presenteras under hösten och vintern.

– Slakthushallarna med Hus 26 i spetsen kommer bli en helt unik plats. Med alla de här starka driven och visionerna sida vid sida kommer helheten bli något vars motsvarighet inte finns någon annanstans i Stockholm eller i resten av Sverige. Det kommer vara aktörer med stor passion för sitt hantverk och som är de allra bästa inom sina respektive segment, vare sig det gäller fine dining, bistromat eller streetfood, drinkar, vin eller öl, säger Mattias Roussakoff, leasing manager food & beverage på Atrium Ljungberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079