23948sdkhjf

Stjärnkrögaren ska föra in Operakällaren in i 2020-talet

Daniel Höglander ska som ny gastronomisk ledare ge Operakällaren i Stockholm en modernare och mer inkluderande touch. Emanuel Tärnqvist är ny kökschef.

Operakällaren får ett nytt team i köket. Gänget bakom tvåstjärniga krogen Aloë, med Daniel Höglander i spetsen, har tagit över prestigeuppdraget inför nyöppningen den 23 augusti.

– Det är med stor vördnad och stolthet jag har tagit mig an uppgiften att föra Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning stod Operakällaren för framåtblickande och pionjärskap inom värdskap och restaurangkonst. Operakällaren är en institution, men långt ifrån ett museum. Vi ser tillbaka för att kunna blicka framåt och ge hela upplevelsen en modernare och mer inkluderande touch, säger Daniel Höglander i ett uttalande.

Daniel Höglander har bland annat grundat Aloë, som har två stjärnor i Guide Michelin. Han har också erfarenhet från stjärnkrogar som Fredsgatan 12 och Esperanto.

Emanuel Tärnqvist, även han med bakgrund från bland annat Aloë, kommer att axla rollen som Operakällarens kökschef.

– För oss är det viktigt att bevara restaurangens tradition och kvalitet samtidigt som vi ständigt strävar efter utveckling och förbättring. Vi kunde inte ha funnit bättre gastronomiska ledare än Daniel och Emanuel, säger Oscar Durling, vd på Operakällaren.

I samband med nyöppningen kommer Verandan att göras mer tillgänglig. En helt ny cocktailbar i klassisk stil öppnar där.

Operakällaren öppnade 1787. Under Tore Wretmans ledning från 1955 blev Operakällaren en känd gastronomisk institution.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.05