23948sdkhjf

Nu har krogkungen öppnat sitt nya brasserie vid Slussen

Klassisk parisisk matkultur möter en modern Stockholmstwist på Brasserie LouLou, vars namn är en blinkning till Louvren.

Med nya Slussen växer ett nytt hett krogområde fram.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs projekt Mälarterassen kommer att bestå av sex handplockade restaurangkoncept med uteserveringar och utsikt mot Gamla stan i Stockholm. Mälarterrassen, längs botten av Katarinahuset, planeras öppna under 2026.

Men först ut är den nya franska bistron i den 300 kvadratmeter stora hörnlokalen där McDonald's tidigare låg.

När projektet presenterades för drygt ett år sedan var planen att öppna i februari 2025. Lite försenat har nu krögaren Acki Kokotos öppnat dörrarna till sin nya skapelse. Den 9 maj var det premiär för Brasserie LouLou. Den nya krogen uppges med sin franska art déco-stil hämta inspiration från de legendariska kvarteren kring Boulevard Saint-Germain och Montmartre i Paris, men ska samtidigt andas något helt eget.

Acki Kokotos är välkänd på Stockholms krogscen sedan tidigare med sina restauranger Balzac, Noema, Bisous och Gioia. 

– Med LouLou får vi chansen att göra något riktigt speciellt, mitt på klassisk mark i ett Slussen som äntligen får nytt liv. Det här ska bli en plats med puls, personlighet och fransk känsla rakt igenom. Vi snackar långa luncher, sena middagar och spontana glas i baren – allt med rätt vibe och massor av hjärta, säger Acki Kokotos i ett pressmeddelande.

På menyn finns rätter som steak frites, klassisk råbiff, entrecôte, soufflé au fromage, LouLou’s Hamburgare “Le Mac” och crème brûlée.

– Namnet LouLou är en blinkning till Louvren, ett öppet hus för alla, från lunch till sen middag, måndag till söndag. Vi inspireras av storkrogar som Balthazar och Pastis i New York, men också av det tidlösa Paris. LouLou är ett internationellt brasserie med fransk själ och en medelhavsnära känsla. När gästen kliver in möts man av vår eleganta cocktailbar, utan krusiduller men med en unik fransk touch, en självklar samlingspunkt i lokalen, säger Rikard Anjegård, kökschef och driftansvarig på Brasserie LouLou.

Bakom restaurangens atmosfär står arkitekten Mikaeil Afrooz och hans team på MA Design Studio. Ambitionen har varit att skapa en helhetsupplevelse där design, stämning och detaljer samspelar. Sthlm Sign har prytt fönstren med handmålade typografier i bladguld och konstnären Lisa Filipsdotter står bakom samtliga ”krogtavlor” i lokalen.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063