23948sdkhjf

Krogkung öppnar bistro i nya Slussens heta restaurangmecka

Acki Kokotos krogimperium växer med en fransk bistro när Slussen återtar sin position som Stockholms hjärta och ett nytt restaurangområde börjar ta form.  

Med nya Slussen växer också ett nytt hett krogområde fram. 

Under hösten 2023 nyöppnade anrika restaurang Gondolen med nya ägare. Svenska Brasserier har även öppnat nya Café Klotet och Pelago på Katarinahusets tak.

Längre ned, längs botten av Katarinahuset, blir det också nya restauranger. Fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs projekt Mälarterassen kommer att bestå av sex handplockade restaurangkoncept med uteserveringar och utsikt mot Gamla stan. Mälarterrassen planeras öppna under 2026.

Men dessförinnan, i februari 2025, öppnar en fransk bistro i den cirka 300 kvadratmeter stora hörnlokal där McDonald's tidigare låg. 

– Slussen har varit en viktig plats för handel och möten sedan Stockholm grundades. Under många år har platsen varit tråkig, näst intill ogästvänlig men nu ser vi ett nytt Slussen växa fram och den resan vill vi vara med på, säger krögaren Acki Kokotos i en kommentar.

Acki Kokotos äger redan en rad restauranger i Stockholms innerstad. I hans växande krogportfölj återfinns de italienska koncepten Un Poco och Gioia, Brasserie Balzac och nyligen öppnade Noema. Han är också en av ägarna till det veganska konceptet Mahalo som i dagarna öppnar sin tredje restaurang i Stockholms innerstad.

Ambitionen med den franska bistron är skapa en Stockholmsklassiker på klassisk mark.

– Vi väljer platser med omsorg, våra restauranger ska ligga där det är livfullt och mycket folk i rörelse och inget slår ju Slussen där, menar Acki Kokotos.

Atrium Ljungbergs vision är att skapa ett hus med en mix av kreativa kontor, hotell och restauranger och mötesplatser. 

– Därför känns det helt fantastiskt att Katarinahuset nu fylls med såväl kontorshyresgäster som nya, spännande restaurangkoncept. Det är ett kvitto på att Slussen är på väg att återta sin position som Stockholms hjärta, säger Mattias Roussakoff, leasing manager food & beverage Atrium Ljungberg.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046